Διοικητήριο ΠΕ Κοζάνης

Συγχαρητήρια Επιστολή Του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Προς Τον Νέο Μητροπολίτη Ν. Κρήνης Και Καλαμαριάς Ιουστίνο Μπαρδάκα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σεβασμιότατε

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Στο πρόσωπό σας η Ιερά Σύνοδος βρήκε τις αρετές και τις αξίες που πρέπει να έχει σήμερα ο καλός Ποιμένας.

Στο πρόσωπό σας η Ιερά Σύνοδος αποτυπώνει τις αξίες της Εκκλησίας  και τα βαθιά κηρύγματα των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Οι πιστοί της Ιεράς Μητρόπολη Ν Κρήνης και Καλαμαριάς θα έχουν κοντά τους  τον άνθρωπο, τον Ποιμένα, τον ακούραστο εργάτη του λόγου του θεού. Οι εκκλησιαστικές και θρησκευτικές δράσεις σας τα κηρύγματά σας, θα βοηθήσουν τους πιστούς της νέας Μητρόπολή σας.

Η διακονία δίπλα στον γέροντα Αυγουστίνο και τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο σας δίνει την πνευματική δύναμη που πρέπει να έχει ο κάθε Μητροπολίτης.

Η καθαρή φωνή σας, τα κηρύγματα σας, οι αρετές,  οι αξίες σας, ο λόγος της Εκκλησίας οι παρεμβάσεις σας, όχι μόνο σε θέματα θρησκευτικά, θα λείψουν από  όλους εμάς που βρισκόμασταν πνευματικά κοντά σας τα τελευταία χρόνια.

Η εκλογή σας όμως σε αυτό το αξίωμα, μας δίνει μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Ο πνευματικός πλούτος, η Εκκλησιαστική εμπειρίας σας, εγγυώνται μια επιτυχημένη αρχιερατική θητεία.

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο ποιμαντορικό, πνευματικό, κοινωνικό έργο σας.

ΑΞΙΟΣ

Με εκτίμηση και σεβασμό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Παναγιώτης Πλακεντάς