Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό 1

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό

Επίσκεψη του  Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό

Την Τοπική Κοινότητα του Μεταξά που βρίσκεται προς το νοτιότερο άκρο του Ν. Κοζάνης με την υπέροχη πανοραμική πλατεία και τα νοικοκυρεμένα νεόκτιστα σπίτια των κατοίκων που όμως συγκρατούν ευκαιριακά τον πληθυσμό επισκέφτηκε την Κυριακή ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης.

Με τον Πρόεδρο Μπλαχάβα Ιωάννη συζήτησαν τα προβλήματα της Κοινότητας και κυρίως στάθηκαν στο  αίτημά του για  την υδροδότηση απομακρυσμένων κτηνοτροφικών μονάδων.

Επισκέφτηκαν τον χώρο στους πρόποδες του  όρους Τόμαρος όπου ξεκίνησε η μελέτη με τίτλο «Μελέτη  για την κατασκευή φράγματος στην θέση Αμαρ Μπέη» και η οποία περιλαμβάνει μεγάλη επιφάνεια αγροκτημάτων της κτηματικής περιοχής του  Μεταξά που θα ευεργετηθούν από το πολύ μεγάλο αυτό έργο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο των οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα μέσω του οποίου θα ωφεληθούν 14 κτηνοτροφικές μονάδες της Κοινότητας.

Στην Τοπική Κοινότητα του Λιβαδερού με τον Πρόεδρο Παπαχαρισίου Κωνσταντίνο επισκέφτηκαν κάποιες από τις κτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες θα ευεργετηθούν κατόπιν αιτήματος του Προέδρου τον περασμένο Φεβρουάριο για την χορήγηση αγωγού μήκους 3 χλμ. προκειμένου να υδροδοτηθούν 7 κτηνοτροφικές μονάδες και ενέταξε ο Αντιπεριφερειάρχης στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) με προϋπολογισμό 17.112,00€ στην 45η Οικονομική Επιτροπή όπου εγκρίθηκε ομόφωνα και βαίνει ολοταχώς προς την υλοποίησή του.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την εξέλιξη  όλων των έργων που πρόκειται να ξεκινήσουν στο Λιβαδερό

(Βελτίωση παράλληλων έργων στο αγρόκτημα Λιβαδερού, Μελέτη  για την κατασκευή φράγματος στην θέση Αμαρ Μπέη, Β΄και Γ΄ φάση Οδικών προσβάσεων σε επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα για 64 κτηνοτροφικές μονάδες, Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό 1 Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό 2 Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης σε Μεταξά και Λιβαδερό 3