Εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Κοζάνης με θέμα "Επιστροφή στις αξίες του παρελθόντος ως αντίδοτο της κρίσης"

Εκδήλωση του συλλόγου γυναικών Κοζάνης με θέμα “Επιστροφή στις αξίες του παρελθόντος ως αντίδοτο της κρίσης”

Εκδηλώσεις Ενημέρωση Πολιτών

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ & ΩΡΑ 11:00π.μ.

«Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος, εάν πρώτα δε βελτιωθεί ο άνθρωπος.»

Πλάτων

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης φιλοξενεί στην Κοζάνη την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014, στις 11:00 π.μ., την Κοινωνιολόγο-Πανεπιστημιακό κυρία Διονυσία Σταύρου – Αντωνίου και την ενδιαφέρουσα διάλεξη της με θέμα:

«Επιστροφή στις αξίες του παρελθόντος ως αντίδοτο της κρίσης»

αποτίνοντας από τη μία πλευρά ένα μικρό φόρο τιμής στο Δημήτριο Γ. Σταύρου, κόρη του οποίου είναι η ομιλήτρια και ο οποίος διατέλεσε Νομάρχης Κοζάνης την περίοδο 1929 – 1930 (καθηγητής της Παντείου, διατέλεσε Νομάρχης από την αρχή μέχρι το τέλος του 1929. Κατά την διάρκεια της θητείας του είχε υποδεχθεί τον Γάλλο Πρωθυπουργό Εδουάρδο Ερριώ στην Κοζάνη, στις 18 Αυγούστου 1929), τοποθετημένος από το μεγάλο ηγέτη και τότε πρωθυπουργό της χώρας, Ελ. Βενιζέλο. Από την άλλη μετέχει και προσπαθεί να συμβάλλει θετικά σε μία ευρύτερη συζήτηση μέσα στον ορυμαγδό που δημιούργησε η πολύπλευρη κρίση και χτύπησε την πατρίδα μας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται η συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η Διονυσία Σταύρου-Αντωνίου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης Γερμανίας.

Δίδαξε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κοινωνιολογία του εγκλήματος στις Αστυνομικές Ακαδημίες Αθηνών και Κύπρου. Παράλληλα, έχει διδάξει Κοινωνιολογία του πολιτισμού στο Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Κοινωνιολογία τουρισμού στη Σχολή Ξεναγών.

Διατέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων. Έχει συγγραφικό έργο, συμμετοχές και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια καθώς και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος επιστημονικών σωματείων, πολιτιστικών συλλόγων και γυναικείων οργανώσεων. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ερευνητικά με το γυναικείο κίνημα στην Ελλάδα και έχει αναπτύξει στα πλαίσιο αυτό σημαντική δράση.

Prosklisi_v1.2

Tagged