Απολογισμός πεπραγμένων και δράσεων του Α’ εξαμήνου 2022 της Π.Ε. Κοζάνης

Απολογισμός πεπραγμένων και δράσεων του Α’ εξαμήνου 2022 της Π.Ε. Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Απολογισμός πεπραγμένων και δράσεων του Α’ εξαμήνου 2022 της Π.Ε. Κοζάνης

Απολογισμός πεπραγμένων και δράσεων του Α’ εξαμήνου 2022 της Π.Ε. Κοζάνης

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων και των δράσεων της Π.Ε. Κοζάνης για το Α΄ εξάμηνο του 2022 από την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη Κατερίνα Δαδαμόγια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κατά τον απολογισμό αναφέρθηκαν σημαντικές μελέτες που εντάχθηκαν κατά την περίοδο αναφοράς και έργα που ξεκίνησαν να υλοποιούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, στο οποίο έχουν ενταχθεί κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 μελέτες για την ΠΕ Κοζάνης προϋπολογισμού 5,4 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Περιφέρειας στο οποίο εντάχθηκαν έργα και προμήθειες συνολικού προϋπολογισμού 6,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντικά έργα που υλοποιούνται την περίοδο αυτή στην ΠΕ Κοζάνης  είναι η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης προϋπολογισμού 16,3 εκατομμυρίων ευρώ, το master plan του καθαρισμού ρεμάτων προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ και η ανέγερση του Μουσείου Κρόκου, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από την αντιπεριφερειάρχη το τεχνικό πρόγραμμα της ΠΕ Κοζάνης, με έμφαση στις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά την αναφερόμενη χρονική περίοδο του Α’ εξαμήνου 2022.

Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά:

  • σε έργα που έχουν υλοποιηθεί κατά το Α΄ εξάμηνο του 2022, προϋπολογισμού 5,5 εκ.
  • σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να παραδοθούν, προϋπολογισμού 56,8 εκ. ευρώ.
  • σε όσα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δημοπράτησης και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασής τους, προϋπολογισμού 15,8 εκ. ευρώ.
  • σε έργα που ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένεται να δημοπρατηθούν, προϋπολογισμού 60εκ. ευρώ.
  • σε έργα που βρίσκονται στο στάδιο μελέτης, προϋπολογισμού 13,3 εκ. ευρώ.

 

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ο απολογισμός των πεπραγμένων όλων των υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης αλλά και δράσεις που διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας όπως εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για κοινωνικά ζητήματα.

Η αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό της ΠΕ Κοζάνης και της Έδρας για την προσπάθεια που καταβάλλουν για την επίτευξη του έργου της περιφερειακής αρχής, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, τους συνεργαζόμενους φορείς, τους συναδέλφους της αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους καθώς και τους συνεργάτες της.

Στο πλαίσιο του απολογισμού, ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (Ε.Υ.Δ. Π. Δ.Μ.), Γιάννης Παπαδόπουλος, παρουσίασε την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΔΜ αναφορικά με τα έργα που υλοποιούνται στην ΠΕ Κοζάνης από Περιφέρεια, Δήμους και λοιπούς φορείς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος παρουσίασε την κατανομή των πόρων του προγράμματος ΔΑΜ.

Μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό απολογισμό εδώ.