Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα 1

Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα

Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα

Την ένταξη στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο «Εργασίες μετατροπής του κτιρίου του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων» εισηγήθηκε στην 44η Οικονομική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης προς μεγάλη ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των Αξιωματικών και Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο κατασκευής 2004 που διέκοψε την λειτουργία του λίγο μετά την εγκαινίασή του!

Το παρόν έργο περιλαμβάνει όλες τις απαιτούμενες εργασίες μετατροπής του κτιρίου Ειρηνοδικείου Σερβίων σε κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων. Το κτίριο βρίσκεται επί της οδού Καρατάσιου και Φιλικής Εταιρείας.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο και τμήμα ημιώροφου και φέρει επικάλυψη ένα τμήμα του με ξύλινη στέγη, τζάμι και το υπόλοιπο είναι δώμα. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει ο χώρος ακρόασης του Ειρηνοδικείου, στον Α’ όροφο είναι τα γραφεία των υπαλλήλων και στο υπόγειο το μηχανοστάσιο, το λεβητοστάσιο και η γεννήτρια.

Το κτίριο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από στατική άποψη.

Για να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων απαιτούνται ορισμένες παρεμβάσεις που αφορούν μόνο το ισόγειο του κτιρίου και συγκεκριμένα το χώρο του ακροατηρίου ο οποίος θα διαμορφωθεί σε χώρο προσωρινής κράτησης (κελιά).

Επίσης σ’ ένα χώρο του ισογείου θα διαμορφωθεί ένας χώρος γραφείου. Οι διαμορφώσεις αυτές θα γίνουν σύμφωνα με τις προδιαγραφές  όπως αυτές περιγράφονται στην τεχνική περιγραφή «χώρων κράτησης» του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ με αριθμ. πρωτ. 8038/23/22/7-10-2005.

Συγκεκριμένα θα γίνουν δύο κελιά (γυναικών και αντρών) με τρεις μονές σταθερές κλίνες ο έκαστος χώρος. Ακόμη θα γίνει ένα γραφείο φύλακα και δυο χώροι υγιεινής (ανδρών και γυναικών).

Για λόγους ασφαλείας οι περιμετρικοί τοίχοι θα ενισχυθούν με πλέγμα και θα γίνει ganait. Η οροφή των χώρων αυτών θα αποτελείται από λαμαρίνα πυκνής διάτρησης 2mm, η οποία θα στηρίζεται επί κοιλοδοκών.

Οι όψεις των κρατητηρίων θα γίνουν με κιγκλιδώματα επενδυμένα με λαμαρίνα μέχρι ένα ύψος όπως ακριβώς περιγράφονται στις προδιαγραφές.

Κατασκευαστικά θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους των κρατητηρίων, θύρες ασφαλείας (με ηλεκτρικές κλειδαριές) στις όψεις των κελιών και στο γραφείο του φύλακα.

Στο ισόγειο του κτιρίου θα διαμορφωθεί κι ένα γραφείο υπαλλήλου. Στους άλλους ορόφους δε θα γίνει καμία παρέμβαση διαμόρφωσης.

Επειδή το κτίριο παρουσιάζει κάποια προβλήματα υγρασίας τα οποία είναι εμφανή στις οροφές και στο δώμα, θα γίνει στεγανοποίηση του δώματος και θα αντικατασταθούν οι γυψοσανίδες οροφής.

Επίσης σε όλο το κτίριο θα γίνουν εσωτερικοί και εξωτερικοί χρωματισμοί.

Είναι λοιπόν μια νέα κατασκευή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει άλλες ανάγκες σε στέγαση υπηρεσιών στον οικισμό της πόλης των Σερβίων, με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Το υπό διαμόρφωση κτίριο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης με τον

συνάδελφό του εκ Σερβίων Μενέλαο Μακρυγιάννη το οποίο βρίσκεται σε πλεονεκτική και δεσπόζουσα θέση της

πόλης των Σερβίων και αποτελεί ακόμη μια εντυπωσιακή μελέτη της εποχής όπου η τεχνική εταιρία μελετών

«ΘΕΜΙΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης έδωσε μια νέα πρόταση αισθητικής και λειτουργικότητας στους χώρους των κτιρίων του.

 

Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα 1 Π.Ε. Κοζάνης: 207.620€ για την μετατροπή του πρώην Ειρηνοδικείου Σερβίων σε Αστυνομικό Τμήμα 2