Π.Ε. Κοζάνης: 2.943.000,00€ για το πεδινό οδικό δίκτυο Εορδαίας (95km)

Π.Ε. Κοζάνης: 2.943.000,00€ για το πεδινό οδικό δίκτυο Εορδαίας (95km)

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Π.Ε. Κοζάνης:  2.943.000,00€ για το πεδινό οδικό δίκτυο Εορδαίας (95km)

Π.Ε. Κοζάνης:  2.943.000,00€ για το πεδινό οδικό δίκτυο Εορδαίας (95km)

Την «Συντήρηση Πεδινού Επαρχιακού οδικού δικτύου Εορδαίας» προϋπολογισμού 2.943.000,00€ με Φ.Π.Α. ψήφισε το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρηγόρη Τσιούμαρη.

Μετά από τους μεγάλους άξονες και τους κάθετους προς αυτούς δρόμους του Επαρχιακού Δικτύου (Δήμων Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού και Βοΐου) με τους υψηλούς προϋπολογισμούς, ήρθε η ώρα της Εορδαίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιούμαρης και πρόκειται για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης του Επαρχιακού οδικού δικτύου  αρμοδιότητας συντήρησης της Δ.Τ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης στην περιοχή της Εορδαίας, που εμφανίζουν σημαντικές βλάβες, οι οποίες αναμένεται να επιδεινωθούν κατά την διάρκεια της παρούσας χειμερινής περιόδου, και συγκεκριμένα των οδικών αξόνων:

  • Επαρχιακή Οδός 36 (πρωτεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο) από Πτολεμαΐδα-Άρδασσα-Αναρράχη-Φούφα και η νέα χάραξη του Δρόμου Δυτικής Εορδαίας Πτολεμαΐδα-Αναρράχη-Φούφας.
  • Επαρχιακή Οδός 38 (δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο) από Πτολεμαΐδα-Γαλάτεια-Ολυμπιάδα-Όρια Π.Ε. Φλώρινας
  • Επαρχιακή Οδός 39 (δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο) από Πτολεμαΐδα-Ανατολικό-Κομνηνά-Πύργους-όρια Π.Ε. Φλώρινας
  • Επαρχιακή Οδός 40 (δευτερεύον επαρχιακό οδικό δίκτυο) από ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Ανατολικό-Αγ.Χριστόφορος-Καρυοχώρι-Σπηλιά-Πτελεώνα, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Σπηλιά-Ερμακιά
  • Οδός από διασταύρωση με Δευτερεύον Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο (Επ. Ο. 38) προς Δροσερό-όρια Π.Ε. Φλώρινας

 

Οι εργασίες αφορούν κατά κύριο λόγο τη βελτίωση του οδικού δικτύου, σε ότι αφορά τις φθορές (ρωγμές, αυλακώσεις, μείωση αντίστασης σε ολίσθηση) του οδοστρώματος.

Προβλέπονται όμως γενικά και εργασίες συντήρησης της οδού όπως: διάνοιξη, καθαρισμός και μόρφωση τριγωνικών τάφρων, κατασκευή και συντήρηση ερεισμάτων και επιχωμάτων, τοποθέτηση και αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, βελτίωση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης (πινακίδες, διαγράμμιση, κοπή φυτικών), αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Σκοπός των προτεινόμενων εργασιών είναι η άρση της επικινδυνότητας και η βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους χρήστες του παραπάνω οδικού δικτύου μήκους 95km.

 

Π.Ε. Κοζάνης:  2.943.000,00€ για το πεδινό οδικό δίκτυο Εορδαίας (95km)