Τσιούμαρης Γρηγόρης: Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης

Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης

Τσιούμαρης

Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης

Τσιούμαρης

Τα δύο μαρτυρικά χωριά του π. Δήμου Καμβουνίων επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης για να δει επί τόπου τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων για ενέργειες και έργα από την Π.Ε. Κοζάνης που δρομολογήθηκαν και πρόκειται να προγραμματιστούν μελλοντικά.

Στο Μικρόβαλτο

Ο κ. Τσιούμαρης συνοδευόμενος από την έμπειρη και δραστήρια Πρόεδρο της τ.κ. Μαρία

Βέττα επισκέφτηκαν:

 • Τον Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της περιοχής, και σαν φυσικό “μπαλκόνι” προσφέρει απέραντη πανοραμική θέα προς τους 5 όμορους Νομούς και στον οποίο οι κάτοικοι του χωριού έχουν φροντίσει να νοικοκυρέψουν και να κατασκευάσουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για απολαυστικές διαμονές στις γιορτές και τα Σαββατοκύριακα.
 • Την περιοχή του παγκόσμιου φυσικού φαινομένου των Μπουχαριών που παρ’ όλη την εξαιρετική και πολλά υποσχόμενη για τουριστική ανάπτυξη παρέμβαση του παρελθόντος έχει περιπέσει σε κατάσταση εγκατάλειψης και γίνονται προσπάθειες από τον Δήμο Σερβίων χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για ‘αναβάθμιση περιπατητικού μονοπατιού και ανάδειξη του Γεωπάρκου.
 • Το δρόμο που συνδέει τα Μπουχάρια με τον Προφήτη Ηλία και θα μπορούσε με τη βελτίωση του να αποτελέσει αμφίδρομη σύνδεση για επιπρόσθετη τουριστική κίνηση.
 • Τον επαρχιακό δρόμο Μικροβάλτου – Λιβαδερού για διάνοιξη τάφρων και συντήρηση προς αποφυγή του παγετού που σχηματίζεται το χειμώνα βάζοντας σε κίνδυνο τα διερχόμενα οχήματα και των επιβατών τους.
 • Την ανοιχτή τάφρο μόλις δίπλα στο χείλος της Εθνικής οδού Μικροβάλτου – Τρανοβάλτου που αποτελεί επίσης σοβαρό κίνδυνο στα διερχόμενα οχήματα.
 • Τους παράπλευρους δρόμους που οδηγούν στις καλλιέργειες και δυσκολεύουν τη διέλευση των αγροτικών οχημάτων λόγω χρόνιων φθορών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και η Πρόεδρος ανανέωσαν τη συνάντηση τους άμεσα στο κτίριο της Π.Ε. Κοζάνης όπου, παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιών, θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση στα προβλήματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες τους.

Στο Τρανόβαλτο

Με τον φίλο και γνώριμο “από τα παλιά” στην Τ.Ε.Δ. Κοζάνης, πρώην Δήμαρχο Καμβουνίων και νυν Πρόεδρο Τρανοβάλτου, Αχιλλέα Ντοβόλη ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί κυρίως εξωτερικές διαδρομές της κοινότητας όπως:

 • Τη διαδρομή έως το εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής όπου με απόφαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε τη βελτίωση του δρόμου με διάφορες παρεμβάσεις και μικρά τεχνικά έργα προς μεγάλη ανακούφιση καλλιεργητών κι επισκεπτών.
 • Το εξωκλήσι της Αγ. Παρασκευής στην περιοχή της πρώην Βογγόπετρας όπου με συλλογική αλλά και    προσωπική εργασία ο κ. Ντοβόλης διαμόρφωσε έναν πανέμορφο και οργανωμένο συγχρόνως προσκυνηματικό τόπο αναψυχής συγκεντρώνοντας πολλούς επισκέπτες .
 • Τα ερείπια του Σχολείου και της Εκκλησίας της Βογγόπετρας που πυρπολήθηκε το 1943 από τους Γερμανούς και που παρέμειναν ακόμα “όρθια” θυμίζοντας τις θλιβερές θηριωδίες των κατακτητών και τα μαρτύρια των κατοίκων της περιοχής.
 • Τις διαδρομές προς Λιβαδερό αλλά και προς το Γεωπάρκο στα Μπουχάρια μεγαλώνοντας κατά πολύ περισσότερο τις περιπατητικές διαδρομές αλλά και τις τουριστικές επιλογές προς αξιοποίηση της περιοχής.
 • Τα 3 ρέματα που βρίσκονται σε οριακή και επικίνδυνη κατάσταση και πρόκειται να καθαριστούν με το πολλά υποσχόμενο master-plan τους επόμενους μήνες.
 • Τη διαδρομή προς την Ι. Μονή Παναγίας στο Ζιδάνι που, τόσο από το Τρανόβαλτο όσο και το Μικρόβαλτο, οι δρόμοι απαιτούν ασφαλτόστρωση λόγω του ικανού αριθμού προσκυνητών που διέρχονται καθημερινά από τις όμορες τοπικές κοινότητες.
 • Τις μαρμαροφόρες περιοχές όπου τρέχουν ήδη 2 χρηματοδοτήσεις από τον Τοπικό Πόρο για βελτίωση εγκαταστάσεων και διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου.

Τέλος ο κ. Ντοβόλης ζήτησε από τον κ. Τσιούμαρη τον αναδασμό των καλλιεργητικών εκτάσεων.

Ο κ. Τσιούμαρης υπενθύμισε στον κ. Ντοβόλη τη μεγάλη εργολαβία της οδοποιίας που εισηγήθηκε και ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο που περιλαμβάνει μεγάλο μέρος της περιοχής έως την Ελάτη, ενώ υποσχέθηκε πως σύντομα θα εξετάσει με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τα αιτήματα που μπορούν να ικανοποιηθούν.

 

Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης