Τσιούμαρης: 2.346.000 € για Συντήρηση και Βελτίωση Επαρχιακού οδικού δικτύου δήμων Σερβίων και Βελβεντού

Ενίσχυση 64 μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Ενίσχυση 64 μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

Ενίσχυση 64 μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER Γρηγόρης Τσιούμαρης, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη, προχώρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 στην υπογραφή 30 συμβάσεων με δικαιούχους του προγράμματος LEADER του νομού Κοζάνης και Γρεβενών.

Οι τομείς στους οποίους εντάσσονται τα επενδυτικά σχέδια είναι:

  • τομέας μεταποίησης
  • τομέας τουρισμού
  • τομέας παροχής υπηρεσιών

Αναλυτικότερα τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε: ίδρυση και εκσυγχρονισμό τυροκομείων, μονάδων επεξεργασίας οσπρίων, παραγωγής ζωοτροφών, μονάδων παραγωγής αιθέριων ελαίων, αποστακτήριου τσίπουρου, αλλαντοποιείου, μονάδων τυποποίησης κρέατος, βιοτεχνιών μεταλλικών κατασκευών, καταλυμάτων, εστιατορίων, πολυλειτουργικού αγροκτήματος, επιχείρησης εναλλακτικού τουρισμού καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια στον αγροτικό τομέα και στον τομέα της μεταποίησης.

Κατά το προσεχές διάστημα θα υπογραφούν άλλες 34 συμβάσεις κι επί συνόλου για τα ενταγμένα έργα ιδιωτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, του

Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., θα ακολουθήσει η διαδικασία υλοποίησης, πιστοποίησης και πληρωμής του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου μέσα στο 2023.

Σε 14 εκατομμύρια € ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων, εκ των οποίων τα 6,5 εκ.€ με δημόσια δαπάνη, σχεδόν διπλάσιος από την αρχική κατανομή, μετά την υπερδέσμευση που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο τοπικό πρόγραμμα της ΑΝΚΟ.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης και Πρόεδρος της ΕΔΠ Leader Γρηγόρης Τσιούμαρης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει άμεση και γρήγορη βοήθεια στους επενδυτές μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με αρωγούς τα έμπειρα στελέχη της ANKO προς τη σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης των επενδύσεων.

Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη για το συνεχές ενδιαφέρον του για την πορεία προγράμματος, την συντονίστρια του έργου Ζωή Γκερεχτέ και τους συνεργάτες της για την ομαλή διεξαγωγή και αξιολόγηση των προτάσεων των επενδυτών της περιοχής μας.

Ενίσχυση 64 μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων από το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER

 

 

Επιπλέον φωτογραφικό υλικό  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.ankoleader.gr