Παρουσία του Περιφερειάρχη η κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους του νέου οικισμού Ποντοκώμης

Θ. Καρυπίδης: «Κάνουμε πράξη την εμπιστοσύνη σας». Παρουσία του Περιφερειάρχη η κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους του νέου οικισμού Ποντοκώμης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η κλήρωση των οικοπέδων στους δικαιούχους της Ποντοκώμης πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στο Κλειστό Αμφιθέατρο της Τ.Κ. Ποντοκώμης μετά από πρόσκληση της Β΄ Επιτροπής Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών Κοζάνης έδρας της ΠΔΜ, η οποία συστάθηκε με την με Α.Π. 59890/1264/28-6-2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη.

Στην κλήρωση στην οποία παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, οι δικαιούχοι προσέρχονται στην κληρωτίδα και ανασύρουν ο καθένας τον δικό του λαχνό.

Ο λαχνός περιέχει το οικοδομικό τετράγωνο και τον αριθμό του παραχωρούμενου οικοπέδου. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος απουσιάζει, τότε ο λαχνός ανασύρεται από ένα μέλος της Επιτροπής. Συνεπώς σε κάθε δικαιούχο αντιστοιχεί ο ανασυρόμενος λαχνός της κληρωτίδας και σε κάθε δικαιούχο παραχωρείται το οικόπεδο που έτυχε από την κληρωτίδα.

Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της κλήρωσης  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης επεσήμανε στους κατοίκους τη σημαντική συμβολή της Β’ Επιτροπής, αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο από την περιφερειακή αρχή με τις απαραίτητες τροπολογίες για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

«Την εντολή που μας δώσατε το 2014 και την εμπιστοσύνη που πήραμε, πρέπει να την εξελίξουμε, έτσι ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ένα χωριό πρότυπο. Και σε αυτό να υπάρχει η ομόνοια, η αγάπη, και να είναι ένα υποδειγματικό χωριό για όλα τα υπόλοιπα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.

 

Βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=rmbxvaeis5c&feature=youtu.be