Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία βελτίωσης της οδικής πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις - Σταυλικές εγκαταστάσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία βελτίωσης της οδικής πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία βελτίωσης της οδικής πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία βελτίωσης της οδικής πρόσβασης σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια

σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων της ΠΕ Κοζάνης για  τις «Οδικές προσβάσεις σε επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα Π.Ε. Κοζάνης», οι οποίες αποτελούν μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στην βελτίωση της πρόσβασης στις κτηνοτροφικές μονάδες μέσω επεμβάσεων σε υφιστάμενες οδούς (ασφαλτόστρωση, χαλικόστρωση).

Έπειτα από εισηγήσεις της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Κατερίνας Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους Εορδαίας, Σερβίων και Βελβεντού ύψους 3.580.000, 5.670.000 και 308.000 ευρώ αντίστοιχα.

Συνολικά, μέσα από την υλοποίηση των τριών αυτών προγραμματικών συμβάσεων θα βελτιωθούν 211 οδοί, συνολικού μήκους  180 περίπου χιλιομέτρων και θα εξυπηρετηθεί η προσβασιμότητα σε 424 επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται βασικές υποδομές για ανάπτυξη του κτηνοτροφικού κλάδου και την αύξηση της οικονομικότητάς του.

 

Συνολικά, μέσα από την υλοποίηση των τριών αυτών προγραμματικών συμβάσεων θα βελτιωθούν 211 οδοί, συνολικού μήκους 180 πε ρίπου χιλιομέτρων και θα εξυπηρετηθεί η προσβασιμότητα σε 424 επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα.