Προμήθεια κλιματιστικών μονάδων από την ΠΕ Κοζάνης για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης.

Προμήθεια κλιματιστικών μονάδων από την ΠΕ Κοζάνης για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Προμήθεια  κλιματιστικών μονάδων από την ΠΕ Κοζάνης για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης.

Προμήθεια  κλιματιστικών μονάδων από την ΠΕ Κοζάνης για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης.

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Κατερίνα Δαδαμόγια εισηγήθηκε δαπάνη για την προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για τη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ) για άτομα με αυτισμό στον Άργιλο Κοζάνης,  κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης 25 Ιουλίου 2023.

Η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 21.204 ευρώ και αφορά σε προμήθεια  και τοποθέτηση εννέα (9) κλιματιστικών μονάδων ψύξης-θέρμανσης.

Στο κτίριο που στεγάζεται η ΣΥΔ, εξυπηρετούνται σε ημερήσια βάση έξι (6) ωφελούμενοι με αυτισμό. Σε αυτούς προσφέρεται η μεταφορά από και προς τη δομή, η διαμονή, η στέγαση και η διατροφή, παράλληλα με πολλές δραστηριότητες εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής, άσκησης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ένταξης. Στο κτίριο δεν υπάρχουν κλιματιστικά και οι συνθήκες παραμονής είναι δύσκολες.

Σε συνεργασία με  το “Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων  Ατόμων με Αυτισμό Κοζάνης” η ΠΕ Κοζάνης προχωρά στην προμήθεια των κλιματιστικών μονάδων ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ωφελούμενων και των εργαζομένων και να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο που επιτελείται στη ΣΥΔ.

Η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει με ευαισθησία θέματα που σχετίζονται με δομές ΑΜΕΑ και υποστηρίζει τη λειτουργία τους.