Κυπρίνος

Διεξαγωγή διήμερου φεστιβάλ Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου

Ανακοινώσεις Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ενημέρωση Πολιτών

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη, εγκρίνεται η διεξαγωγή φεστιβάλ Αθλητικής Αλιείας Κυπρίνου που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας και θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Μαΐου 2016 και στις 28 και 29 Μαΐου 2016.

Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ορίζουμε:

  1. Χώρος διεξαγωγής: Το τμήμα της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου που περιβάλλεται από τη νοητή ευθεία Καισαρειάς-Γουλών μέχρι και την περιοχή του νέου φράγματος Ιλαρίωνα.
  2. Αντικείμενο διαγωνισμού: αποκλειστικά ψάρεμα Κυπρίνου (γριβάδι), αλλά σε καμία περίπτωση μικρότερο των 500gr.
  3. Διάθεση των αλιευμάτων: κάθε αλίευμα κυπρίνο-γριβάδι μόλις αλιευθεί φυλάσσεται ζωντανό μέσα στο νερό, με ευθύνη του διαγωνιζόμενου και στο τέλος του διαγωνισμού θα αφεθεί ελεύθερο στο νερό. Τα ψάρια που τυχόν αγκιστρωθούν, όπως κέφαλοι, πλατίκες, συρτάρια, πεταλούδες και πρικιά θα επιστραφούν εκείνη τη στιγμή πίσω στο νερό.
  4. Αποκλειστικά υπεύθυνο για όλη την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία, είναι το Δ.Σ. του Συλλόγου.
  5. Όροι συμμετοχής: κάθε διαγωνιζόμενος να είναι μέλος των συλλόγων που θα λάβουν μέρος, να τηρεί ανεπιφύλακτα τον κανονισμό του διαγωνισμού, τις σχετικές με την αλιεία διατάξεις, καθώς και τα οριζόμενα στην απόφασή μας.
  6. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό αποδέχονται τους όρους συμμετοχής του καταστατικού Διεξαγωγής Διαγωνισμού Αγώνος Αθλητικής Ερασιτεχνικής Αλιείας του Συλλόγου.

Στους παραβάτες των διατάξεων των διαταγμάτων της αλιευτικής νομοθεσίας επιβάλλονται οι κυρώσεις του άρθρου 11 του αλιευτικού κώδικα 420/70.