διαμόρφωση παράπλευρης οδού διέλευσης πεζών κατά μήκος του δρόμου  Κοζάνη-Κοίλα

300.000 από την ΠΕ Κοζάνης για την διαμόρφωση παράπλευρης οδού διέλευσης πεζών κατά μήκος του δρόμου Κοζάνη-Κοίλα

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

300.000 από την ΠΕ Κοζάνης για την διαμόρφωση παράπλευρης οδού διέλευσης πεζών κατά μήκος του δρόμου  Κοζάνη-Κοίλα

300.000 από την ΠΕ Κοζάνης για την διαμόρφωση παράπλευρης οδού διέλευσης πεζών κατά μήκος του δρόμου  Κοζάνη-Κοίλα

Την έγκριση του σχεδίου και των όρων προγραμματικής σύμβασης για το έργο «Διάστρωση κυβόλιθων στα όρια απαλλοτρίωσης της Ε.Ο. Κοζάνης-Πτολεμαΐδας έως τον οικισμό των Κοίλων» εισηγήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 4 Οκτωβρίου 2022.

Το έργο, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, αφορά στην τοποθέτηση δαπέδου από τσιμεντένιους κυβόλιθους παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Πτολεμαΐδας από την βόρεια έξοδο της Κοζάνης έως τη διασταύρωση προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) για μήκος περίπου 1200 μέτρων, στη δεξιά πλευρά της οδού.

Το έργο δεν θα προκαλέσει μεταβολή στο οδόστρωμα της υφιστάμενης οδού.

Η προγραμματική σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να υλοποιήσει το έργο. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την ΠΕ Κοζάνης.

Το εν λόγω έργο θα διευκολύνει σημαντικά την μετακίνηση φοιτητών αλλά και λοιπών πεζών από και προς τον κόμβο των ΤΕΙ, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ασφαλή διέλευση.

Η Περιφερειακή Αρχή χρηματοδοτεί έργα υποδομών, τα οποία βελτιώνουν την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών.