Δραστηριότητες

ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το ταξίδι και η γνωριμία με το Νομό Κοζάνης πρέπει να περιλαμβάνει και την επαφή του επισκέπτη με τη φύση της Μακεδονίας. Έχοντας ως προίκα του ανεπανάληπτα φυσικά τοπία και ορεινούς προορισμούς καλεί τον καθένα να αφουγκραστεί τους ρυθμούς του. Και για όσους δεν αρκούνται μόνο στα βουνά υπάρχει πάντα και ο Αλιάκμονας, το ποτάμι που δημιουργεί χαϊδεύοντας με τα νερά του τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και αισθητικής.

Αν κάποιος δεν είναι φίλος του βουνού αλλά του υγρού στοιχείου προτείνουμε ανεπηφύλακτα τη διαδρομή γύρω από τη λίμνη του Πολυφύτου περνώντας πρώτα από το χωριό Ιμέρα, στη συνέχεια πάνω από το φράγμα της Δ.Ε.Η. για να καταλήξει στην απέναντι όχθη, στο γραφικό Βελβεντό. Μπορεί βέβαια να κολυμπήσει ή και να ψαρέψει στη λίμνη, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει.
Άλλωστε είναι οικεία η εικόνα των ψαράδων πάνω στη μεγάλη γέφυρα, ιδίως τις Κυριακές και τις αργίες.
Για τους πιο ενεργητικούς υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης, τηλ. 2461021776, ο οποίος οργανώνει διάφορα πράγματα, όπως εκμάθηση θαλάσσιου σκι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα κατασκευάστηκε σύγχρονο πλωτό λιμάνι με στόχο τη δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη οίκο τουριστικών και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων.