Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα απο το χρόνο

Το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα απο το χρόνο

Εκδηλώσεις Ενημέρωση Πολιτών

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς σε συνεργασία με τη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός», το Φυσιολατρικό Σύλλογο Μεσοποταμίας Καστοριάς και τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αριστοτέλης», του εργαστηρίου Αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς “Non Stop” και του εργαστηρίου αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica» στη Φλωρεντία, διοργανώνουν μία πρωτότυπη πολιτιστική εκδήλωση με κεντρικό άξονα την βυζαντινή τέχνη και τίτλο «Εκδήλωση για τη Βυζαντινή Τέχνη, το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στο χρόνο». Τα εγκαίνια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν στις 28 Μαΐου στην Κοζάνη και στις 30 Μαΐου στην Καστοριά.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσα από τη σπουδή ενός κοινού θέματος, του προσώπου της Θεοτόκου, να ξεκινήσει ένας εικαστικός διάλογος,  μεταξύ των δυο παραδόσεων, Ελλάδας και Ιταλίας. Ο διάλογος αυτός αναμένεται να αναδείξει πολλά ενδιαφέροντα σημεία επαφής και ανοίγει τον δρόμο για ποικίλες ερμηνείες των έργων των μαθητών των εργαστηριών των δυο χωρών.

Τέλος στόχος είναι, μέσα από τη συνέργεια των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας αλλά και με φορείς του εξωτερικού, η ενίσχυση και ανάδειξη των πολιτιστικών δυνατοτήτων της περιφέρειας μας, καθώς επίσης η δημιουργία δεσμών με φορείς τέχνης και πολιτισμού της Φλωρεντίας, ώστε να εδραιωθεί μια σχέση ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και μακροχρόνιας συνεργασίας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, ενώ η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Μητροπόλεων Σερβίων και Κοζάνης, Καστοριάς, του Δήμου της Φλωρεντίας και της ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη.

to-proswpo-tis-theotokou to-proswpo-tis-theotokou-kozani