Άδεια οδήγησης

Συγκροτήθηκε εκ νέου και λειτουργεί μετά από 5 χρόνια η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης Π.Ε. Κοζάνης

Δελτία Τύπου Ενημέρωση Πολιτών

Η Αντιπεριφέρεια Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει πως συγκροτείται εκ νέου η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη μετά από ενέργειες και πολύμηνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρου Γιαννακίδη, όπου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, είχε ως αποτέλεσμα να λυθούν όλα τα προβλήματα και να συγκροτηθεί εκ νέου επιτέλους η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, η οποία είχε να λειτουργήσει από το 2010.

Οι Επιτροπές αυτές ανανεώνουν τις άδειες οδήγησης των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών και ενώ στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Γρεβενών, Φλώρινας λειτουργούν κανονικά, στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης από το 2010 είχε σταματήσει η λειτουργία της, με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών της τρίτης ηλικίας τόσο σε αναμονή όσο και σε απόσταση, αφού έπρεπε να μεταβούν από την Κοζάνη στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες για την ανανέωση των αδειών οδήγησης τους.

Έτσι, σύμφωνα και με την Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, με Αρ. Πρωτ.: ΔΜΕ/131970/22596 (ΑΔΑ : 77ΛΧ7ΛΨ-Ω4Ζ), συγκροτείται εκ νέου η Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή Ανανέωσης Αδειών Οδήγησης της Π.Ε. Κοζάνης.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει στην Κοζάνη κάθε Τετάρτη στην οδό Πλακοπίτη 11 – 40 Μάρτυρες τις ώρες 18:30 μ.μ – 20:30 μ.μ. και η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης θα είναι αρμόδια για την κατάρτιση της Λίστας των υποψήφιων οδηγών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής μετά τη θετική αυτή εξέλιξη θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια για την εποικοδομητική συνεργασία, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.

 

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΥΓΕΊΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ